SK RU EN
"Víziou Nadácie Alony Kurotovej je podporiť vzdelávanie nadaných mladých ľudí z krajín, ktoré nie sú súčasťou Európskej únie v oblasti vedy a techniky, dať im šancu meniť svoje životy tak, aby po návrate domov mohli prispievať k rozvoju spoločnosti odkiaľ pochádzajú"
Nadacia@NadaciaAK.sk

Grantové programy

Štipendijný program Vertikál
Nadácia AK podporuje ambicióznych študentov z krajín, ktoré nie sú v Európskej únii v získavaní kvalitného vzdelávania prostredníctvom štipendijného programu Vertikál. Štipendijný program Vertikál dáva šancu nadaným mladým ľudom získať vysokoškolské vzdelanie v Slovenskej republike a odborne napredovať.
Štipendijný program Už som tu!
Štipendijný program Už som tu! je určený všetkým záujemcom o polointenzívne jazykové kurzy, absolvovanie ktorých pomôže štipendistovi uplatniť sa na trhu práce. Žiadateľ o štipendium musí spĺňať nasledovné podmienky:
Jazyková príprava detí cudzincov na Slovensku
Pri presťahovaní sa na Slovensko z inej krajiny sa ľudia stretávajú s mnohými ťažkosťami. S cieľom pomôcť deťom zo zahraničných rodín, ktoré prišli na Slovensko a plánujú tu zostať, charitatívna nadácia Alony Kurotovej ("Nadácia AK") otvára bezplatný charitatívny kurz slovenského jazyka pre deti.

Sídlime na adrese:
Lazaretská 8, 811 01 Bratislava,