Nadacia AK blog UA

Приєднуйтеся до KREATON у м. Брезно: воркшопу творчості та фінансової грамотності для українських та словацьких учнів!

Junior Achievement Slovensko організовує захід, присвячений творчості та фінансовій грамотності, та запрошує шкільні команди до участі в унікальному освітньому воркшопі — KREATON Brezno, який відбудеться 23 травня 2024 року у просторі SKY BAR музею Double Red Cars у місті Брезно. Реєстрація почнеться о 8:00, а сам воркшоп триватиме з 9:00 до 15:00.

На воркшопі учні зможуть взяти участь у творчих змаганнях, працюючи в змішаних командах, які складатимуться з трьох українських і трьох словацьких учнів. Завдання команд — не тільки проявити свою креативність у вирішенні поставлених задач, але й спробувати себе у створенні простих фінансових калькуляцій та розробці рекламного плаката для своїх проектів.

Воркшоп розрахований на учнів 7, 8 та 9 класів початкових шкіл та 1 і 2 класів середніх шкіл усіх типів (згідно із словацькою системою освіти). Українські школярі повинні вміти спілкуватися словацькою мовою.

Участь у воркшопі є безкоштовною. На місці буде забезпечено обід та легкі частування для всіх учасників. Учням не потрібен ноутбук або будь-які технічні засоби для роботи. Конкурс не вимагає жодних спеціальних мистецьких чи економічних знань. За результатами конкурсу три найуспішніші команди будуть нагороджені призами.

Окрім основного заходу, після завершення програми учні та їхні вчителі матимуть можливість добровільно відвідати екскурсію до музею Double Red Cars, що триватиме одну годину і проходитиме з 15:00 до 16:00. Вхідний квиток та послуги гіда оплачує організація «Junior Achievement Slovakia». У реєстраційній формі потрібно вказати, чи зацікавлені ви в цьому заході. Більше інформації про музей можна знайти за посиланням: Double Red Cars Museum.

Щоб зареєструватися, до 17 травня 2024 року (або до заповнення місць) вчитель має заповнити форму за посиланням: Реєстраційна форма. Для участі вчителі мають реєструвати дуети учнів, по можливості скомпоновані з одного українського та одного словацького учня. Зареєстрована пара не буде розділена. Від однієї школи можна зареєструвати необмежену кількість команд.

Цей захід відбувається в рамках проекту UPLIFT Youth за підтримки UNICEF і підкреслює зобов'язання Junior Achievement Slovensko допомагати учням розвивати необхідні навички для їхнього майбутнього успіху в економіці та на робочому місці, а також стимулювати міжкультурне спілкування та співпрацю.

Понад 30 років Junior Achievement Slovakia допомагає розвивати підприємливість, економічне мислення, фінансову грамотність та навички, необхідні для виходу на ринок праці, в тому числі цифрові навички в учнів початкової та середньої школи. У минулому навчальному році 34 572 учні, 974 вчителі та 820 шкіл стали учасниками заходів, проведених організацією. Junior Achievement Slovakia є частиною глобальної мережі JA Worldwide, яка відсвяткувала 100 років з моменту свого заснування. Четвертий рік поспіль вона входить до десятки найважливіших неурядових організацій світу, а цього року вдруге була номінована на Нобелівську премію миру за розвиток молоді.

Контактна інформація:
Якщо у вас виникли запитання, будь ласка, зв'яжіться з нами за адресою: bonova@jaslovensko.sk або за телефоном 0903 233 306.