Фонд Альони Куротової - безкоштовні уроки словацької мови для іноземців у Кошице
Після COVID-19 діяльність Фонду АК повністю змінилася. З моменту заснування фонду 2014 року ми здебільшого опікувалися освітою іноземців із третіх країн, які походять із бідних родин або з будинків для дітей, які залишилися без піклування батьків.
Цей 2022 рік також приніс нам те, чого ми всі не очікували - війну в Україні та подальший приплив іноземних біженців на територію Словаччини. Фонд Алони Куротової почав підтримувати мовну освіту українців у Словаччині, як дітей, так і дорослих.Этот 2022 год также принес нам то, чего мы все не ожидали - войну в Украине и последующий приток иностранных беженцев на территорию Словакии. Фонд Алоны Куротовой начал поддерживать языковое образование украинцев в Словакии, как детей, так и взрослых.
Kosice Peace Marathon
Розминка команди "iCan" і "NadaciaAK" перед відкриттям мовної школи в Кошице пройшла успішно!
Ми взяли участь у Міжнародному марафоні миру в Кошице і тепер набираємося сил та готуємося до цього незабутнього дня.
Мовна школа iCan навчає словацької мови як іноземної в Кошице | Spravy telKE
Мовна школа iCan у Кошице з вересня 2022 року
Тож на початку жовтня 2022 року Фонд АК направив своїх волонтерів для підтримки відкриття школи iCan у Кошице. На відкритті школи волонтери Фонду АК пояснювали іноземцям, біженцям з України, які є можливості безкоштовно відвідувати мовні курси, наприклад, за підтримки Центру зайнятості.
Також на заході Фонд АК підтримав поширення інформації про словацькі підручники для дітей іноземців та експатріантів "Aha, Slovenčina!". Ці підручники дуже корисні для українських дітей у словацьких школах. Школи можуть замовити підручники для українських дітей за рахунок державного фінансування.
У результаті роботи волонтерів з відкриття школи в Кошице ми бачимо відкриття кількох груп із фінансуванням від Центру зайнятості, тож абітурієнти проходять курс безкоштовно.

05.10.2022